Připravili jsme si pro vás rozhovor s nováčky na naší metalové scéně a to s Drunk with Pain. Na začátek by se tedy slušelo říci, že je to česko-venezuelská metalová skupina založená na počátku roku 2015 kytaristou a zpěvákem Juanem Hernándezem v Brně, České republice. Drunk with Pain je čtyřčlenná sestava, která, i když je často označovaná jako hrající melodic death metal, je ovlivňována různými styly moderního metalu.
Vyzpovídali jsme tedy kapelu a řeč přišla i na Hellhammer festival, na kterém bude tato skvělá parta účinkovat.

 

Kapela byla založena na začátku roku 2015, jste tedy už rok spolu, jak se vám zatím spolupracuje?

Míra: Spolupracuje se nám hodně dobře. Jak v rámci kapely, tak si troufám říci, že jsme se také stali i dobrými přáteli, i když jsme se předtím vůbec neznali. Kromě podobného hudebního vkusu nás pojí i stejné ambice a přístup k hudbě – je důležité, když mají všichni v kapele stejnou vizi. Doposud jsme se setkali s jediným problémem, a to když jsme hledali bubeníka. Určitou dobu nás tohle dost brzdilo, ale dnes už jsme plně funkční a začínáme koncertovat.

 

Jak se stalo, že se dalo Česko a Venezuela dohromady? Přeci jen jde o lehce nezvyklou sestavu.

Marek: Potkali jsme Juana někdy na jaře roku 2015, přišel ke každému zvlášť. Měl materiál a chtěl založit kapelu. Všechno proběhlo hodně rychle! Dal nás dohromady a my se hned začali učit písničky a společně zkoušet.

Juan: Do České republiky jsem se dostal už před 4 roky jako výměnný student a rozhodl jsem se tu zůstat. Před dvěma roky jsem začal studovat Fakultu informačních technologií VUT a tak jsem se dostal do Brna. Tady jsem se po několika předchozích zkušenostech s jinými kapelami rozhodl založit kapelu svoji.

 

Kdo a co stálo při vzniku kapely?

Juan: Dlouho jsem nemohl sehnat hudebníky, kteří by hudbu viděli tak, jako já a chtěli se jí věnovat naplno. Tak jsem se za začátku roku 2015 rozhodl, že založím vlastní projekt. Původně jsem hrál pouze na kytaru, takže moje skladby byly původně instrumentální. Nicméně Zdeněk Ondráček z brněnského studia SONIDOS mě přesvědčil, že by CD „slušely“ zpěvy. Během týdne jsem napsal texty k 9 písním, nahrál zpěvy a měl hotové album.

Bylo to tedy trochu naopak, než je tomu tradičně. Nejdříve bylo CD, kterým jsem potom lákal kluky. Chtěl jsem kapelu, co by hrála trochu složitější hudbu, měla by dobrý zvuk, kvalitně vystupovala naživo a především se pořád chtěla zlepšovat a makat na sobě.

 

Drunk with Pain… Proč zrovna tenhle název?

Juan: Občas jsou lidi z názvu Drunk with Pain (doslova „opilý bolestí“) trochu překvapení. Hlavně když slyší slovo drunk. Název s alkoholem ale vůbec nesouvisí, myšleno je tím spíše „opilé pocity“. Obrazně řečeno. Mohl bych to přirovnat k pocitu frustrace, který jsem měl, když jsem se snažil věnovat hudbě a nedařilo se mi najít kapelu a lidi, kteří by se tomu chtěli věnovat naplno jako já.

Dokonce si myslím, že se kluci cítili podobně. Všichni jsme dlouho hledali kapelu, kde by nám ostatní sedli a která by hrála hudbu, kterou máme rádi.

 

Máte na účtě první desku – Hail The Monsters. Čím jste se na ní inspirovali?

Juan: Jak už jsem říkal, bylo to všechno hodně spontánní. Nic a nikdo mě tehdy nezavazovalo, to pro mě bylo důležité. Neměl jsem kapelu, pro kterou skládat, žádné požadavky, kterým vyhovět. Prostě jsem si sedl a hrál na kytaru.
Dnes je pro mě už mnohem jednodušší skládat. Práce na Hail The Monsters mi hodně přinesla.

 kLwcxPkhRDtlHQPoIkNteb-wTHYBFes-

Je nějaká kapela, kterou můžete označit za svůj vzor? Arch Enemy, Children of Bodom a skupiny podobného hudebního ražení.

 

K albu také vznikl studiový klip. Je něco zajímavého, o co se můžete podělit z natáčení?

Marek: Klip je ke skladbě „Keep Me Alive“, což je skladba, na které jsme spolupracovali se zpěvačkou Viktorii Surmovou a později ji přidali do alba „Hail The Monsters“ jako bonus track. Byla to první píseň, kterou jsme nahrávali v celé sestavě a musím říct, že to bylo super. Atmosféra ve studiu byla uvolněná a natáčení byla sranda, bylo to pro nás něco nového a z klipu máme velkou radost.

 

Také v klipu hostuje Viktorie Surmová. Spolupracovalo se vám dobře?

Juan: S Viky se nám spolupracovalo dobře, znám ji už několik let z Mladé Boleslavi, kam jsem chodil na gymnázium jako výměnný student. Věděl jsem, že má velký talent a napadlo mě, že bychom mohli spolupracovat a vytvořit trochu jinou píseň, než jaké jsou na Hail The Monsters. S výsledkem jsme všichni spokojení. Byla to skvělá zkušenost a troufám si říct, že ne poslední.

 

Uvidíme vás na Hellhammer festivalech, které budou celkem ve čtyřech městech. Hráli jste už všude, nebo to pro vás někde bude premiéra?

Míra: Momentálně pracujeme spíše ve zkušebně. Zatím jsme vystoupili na několika menších akcích. V Ostravě jsme se zúčastnili mezinárodní soutěže GBOB, kam jsme se dostali díky hlasům fanoušků. Teď v únoru pojedeme do Prahy na soutěž MetalGate Massacre vol. 6. Takže v Praze, Brně i Ostravě už jsme hráli, ale nějaké větší vystoupení v těchto městech spíš teprve chystáme. Třeba to bude právě na Hellhammeru.

 

Jak se na festival těšíte a chcete něco vzkázat fanouškům?

Juan: Těšíme se hodně! Myslím, že do té doby v playlistu přibudou i nějaké novinky, takže se fanoušci mají na co těšit, protože budou první, co písničky uslyší! Doufáme, že se těší stejně jako my a že si v květnu společně pořádně zapaříme!

RS1SSAjigk5003l18p34kzTdWNC5FcTr

Zdroj obrázků: www.bandzone.cz

O autorovi

Odběr
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Komentáře
Inline Feedbacks
Všechny vaše komentáře
0
Moc by nás zajímalo co si o tomto článku myslíte, napište komentář!x
()
x